conception

WINERY -ナゴパイナップルパーク-

名護市

WINERY -ナゴパイナップルパーク-

センチュリーコンテンポラリーナチュラル スタイル

イタリアで開催された世界一大きなデザインコンペ「A Design Award」にて [Silver Award]~銀賞~を受賞

 クリック☝

この施設は1979年オープンの歴史を受け継ぎながらブラッシュアップし、新たな顧客層を獲得するため、ブラッシュアップされ、今後さらに愛されるであろう新たなテーマパークを象徴する空間です。

パイナップルの甘くトロピカルなイメージと外見のトゲトゲした相反したイメージをバランスよく取り入れ、子供すぎず、かといって気を張り過ぎないナゴパイナップルパーク様のワインの味を彷彿させる蔵のようなカジュアルな空間を目指しました。

程よい沖縄感と異国感を取り込んだコンテンポラリースタイルとセンチュリースタイルという伝統的なデザインを融合することで、「新しさ」を感じながらも、飽きの来ない空間を作り出すことができます。

エントランスを抜けると最初に目に入る高さ14mの巨大なワイン醸造マシー機としてのアートオブジェ。ワインセラーの周りには、ワインの試飲や軽食ができるカウンターBARラウンジがあり、大人が楽しめる空間づくりを目指し、大人も楽しめる空間づくりを目指し、インパクトのあるデザインに仕上げています。

 

This facility has been brushed up while inheriting the history of its 1979 opening to attract a new customer base, and is a space that symbolizes a new theme park that will be loved even more in the future.

We aimed to create a casual space like a storehouse that reminds people of the taste of Nago Pineapple Park-like wine, without being too childish or overbearing, by balancing the sweet, tropical image of pineapples with the spiky, conflicting image of the outside.

By combining a contemporary style that incorporates a moderate Okinawan and exotic feel with the traditional design of the century style, we were able to create a space that feels "new" yet never boring.

The first thing you see as you pass through the entrance is a huge 14-meter-high art object as a winemaking mashie machine. Around the wine cellar, there is a counter BAR lounge where wine tasting and light meals are available, aiming to create a space that adults can enjoy and that adults can enjoy as well, creating a design that has a strong impact.

お客さまの声
Q1.改装した理由は何ですか? 
A:弊社商品をよりお客様へダイレクトにお伝えできる空間が必要。かつ、今後の事業展開の場としての活用を見直す。
 
Q2.弊社(コンセプション)に決める前、どのようなことで悩んでいましたか? 
A:お客様からの見え方、導線、商品配置、その場での提供方法など。
Q3.弊社を何で知りましたか?
A:前回お世話になったことから
 
Q4.弊社に決めた理由は何ですか?
A:弊社代表の想いから、現場スタッフの考えまで丁寧に「形」にして頂く「力」
 
Q5.また機会があれば弊社に依頼したいですか? 
A:様々な観点からアドバイスを頂ける企業様と考えます。またご相談したいです。
 
Q6.弊社にご依頼して頂き、理想の空間になりましたか?
A:満足

株式会社 名護パイン園 企画部 部長
松本 龍也 様
------------------------------------------------------------

Q1: What was the reason for the renovation? 
A: We need a space where we can communicate our products more directly to our customers. We also wanted to rethink the use of the space for future business development.
 
Q2: What were you worried about before you decided to work with us (Conception)? 
A: The way the customer sees the product, the line of sight, the product placement, and the way the product is offered on the spot.
Q3: How did you find out about us?
A: From the fact that we took care of you last time.
 
What was the reason why you decided to work with us?
A: The ability to carefully "shape" the thoughts of our representative and the ideas of our on-site staff.
 
Would you like to work with us again if you have the chance? 
A: I think you are a company that can give us advice from various perspectives. We would like to consult with you again.
 
Q6. Did you achieve your ideal space after working with us?
A: Satisfactory.

General Manager, Planning Department, Nago Pine Garden Co.
Mr. Tatsuya Matsumoto

× 閉じる

■設計データ
インテリア・ファサード設計デザイン・照明計画・家具デザイン: コンセプション
アイアン雑貨備品、照明器具:コンセプション
内装施工:(有)日南企画

撮影:石橋マサヒロ,コンセプション

設計期間:2019年8月~2019年12月
施工期間:2020年02月下旬~2020年05月中旬

■店舗データ

店名: ナゴパイナップルパーク WINERY

※HP詳細は⇒こちらから

所在地 〒905-0005 沖縄県名護市為又1195
TEL 0980-53-3659
営業時間 9:00~18:00(年中無休)
最終入園受付17:30
入園料金 大人(16歳以上)1,000円
小人(4歳〜15歳)600円
4歳未満 無料
駐車場 有(乗用車200台・バス20台収容可)
※駐車料金無料